Under onsdagen inträffade en brand i en fabrik som bland tillverkade batterier till Samsung Galaxy Note 7, skriver South China Morning Post.

Missa inte: Samsung-chef misstänkt för mutbrott 

Fabriken ligger i kinesiska Tianjins Wuqing-distrikt och Samsung SDI, som levererar batterier till Samsung, säger själva att en "mindre brand" ska ha brutit ut i fabriken. Den "lilla" branden ska ha attraherat 19 brandbilar och fler än 110 brandmän till platsen.

Ingen person ska ha skadats i branden, som enligt brandkår på plats inträffade när några litiumjonbatterier och halvfärdiga produkter började fattade eld.

I samtal med Bloomberg säger Samsung SDI:s talesperson, Shin Yong-doo, att branden inträffade i en sop/skrotstation och inte på produktionsbandet.

Samsung SDI är en av två tillverkare som levererat batterier till den exploderande Samsung Galaxy Note 7. Tidigare den här månaden sa företaget att de investerat strax över en miljard svenska kronor i säkerhetsarbete och att deras batterier förmodligen kommer att användas i Samsungs nästa smartphone.