Hett efterlängtade Android Wear 2.0 har nu lanserats, tillsammans med de första smartklockorna som kommer att drivas av operativsystemet. Det rör sig om två pjäser från LG – Watch Style och Watch Sport – vilka släpps i Googles amerikanska webbutik den 10 februari. Det är sagt att de kommer till Europa inom kort, men vi har inte hört något specifikt om Sverige. 

LG Watch Sport, Watch Style
LG:s två nya smartklockor Sport och Style

Sport, den större av de två modellerna, är en bastant historia. En tjocklek på hela 14,2 millimeter förklaras delvis av ett rejält 430 mAh-batteri, jämfört med 240 mAh i den slimmade Style-modellen. Skärmstorleken ligger på 1,38 tum med 480x480-upplösning och 348 ppi respektive 1,2 tum, 360x360 och 299 ppi. Båda klockorna är utrustade med ett Snapdragon Wear 2100-chip på 1.1 GHz och 4GB lagringsutrymme. Wifi finns inbyggt, liksom bluetooth, accelerometer och gyroskop för träningssessionerna.

Android Wear 2.0
Google Play-butiken kan nu nyttjas direkt i klockan.

I själva Android Wear 2.0 finns många intressanta nyheter. Det har blivit mycket lättare att skräddarsy urtavlan efter personligt tycke och smak och navigeringen har fått sig en rejäl skjuts i rätt riktning. Ett förbättrat stöd för tredjepartsappar och möjligheten att ladda ned från Googles Play-butik utan att behöva använda telefonen är naturligtvis också välkommet – särskilt för dig med Iphone. Google Assistant gör också entré på handleden och kommer inledningsvis att tala engelska och tyska.