Det är februari och den svenska vintern, som om den inte var jävlig nog, har gått och lierat sig med den ökända "Rysskylan". På icke-kvällstidningssvenska: Det är väldigt kallt nu.

Hör du till dem som har gett upp ett liv utomhus? Brukar du ligga under en filt och väsa större delen av vintern? Eller tillbringar du dina dagar med att googla billiga sista minuten-resor och huta med näven åt termometern? Då är det här kläderna för dig!

Det här är batteridrivna kläder som håller oss lättfrusna varma från huvud till tå med skön elvärme. Allt ifrån sulor med värmeslingor, till jackor med värme och usb-laddare för mobilen.

Elvärmda kläder

Batteridiven underställströja

Med den el-drivna underställströjan Multivolt håller du större delen av överkroppen varm. Det finns sju värmeytor (krage, överarmar, rygg, bröst och sidorna) som drivs med antingen ett 5200 mAh-, eller 7800 mAh-batteri. Med ett reglage kan du ställa in effekt. Med värstingtröja och värstingbatteri ska du kunna brassa på 37-40 graders värme i cirka 7,5 timmar. Finns för både dam och herr och kostar från 2 700 kronor. Säljs bland annat på värmekläder.se. 


Elvärmd tröja

El-hoodie

En hoodie är alltid skönt att dra på sig i kylan. Fördelen med denna är att den också drivs av ett 12-voltsbatteri, vilket ger dig runt åtta timmars värmefest innan du måste ladda igen. Det finns tre nivåer på värmen: Hög, låg och medium. Tröjan kostar runt 1 200 kronor och du kan hitta den hos bland annat proffsmagasinet.se. Laddare kostar extra och ligger på från 700 kronor.


Elvärmda västar

El-västar

Okej, det är svårt att sporta en väst med stilen i behåll, men ibland går funktion före form. Det här är perfekt om du vill ge dig ut på diverse friluftsäventyr, eller bara bygga på elklärderna ovan med ännu mer el och värme.

Genzo No-Cold (vänster på bilden) har tre värmepunkter, i svanken och på skuldrorna, som kan ställas i tre olika lägen. 32-37 grader (drifttid upp till 18 timmar), 38-45 grader (drifttid upp till 9 timmar) och 46-53º (drifttid upp till 6 timmar). Pris från 1 500 kronor hos hylte-lantman.com.

Nevercold (höger) är en väst med fyra olika värmepunkter som kan ställas i tre olika lägen: 52, 43, eller 38 grader. Batteritiden beräknas till 2-5 timmar. Finns både dam och herrmodeller och priset ligger på cirka 1 600 kronor hos lantbutiken.se.

Batteridriven jacka ladda mobil

Jackor som värmer dig - och laddar mobilen

Om du vill hålla dig riktigt varm behöver du förstås en jacka också. Makita 18V (vänster) är en jacka med tre värmepunkter som kan ställas i tre olika lägen, plus on-off. Ett stort plus med jackan är att den även har usb-port som du kan ladda mobilen med. Batterierna ska räcka för att hålla jackan varm i 17 timmar. Finns bland annat hos bygghemma.se för 2 109 kronor (utan laddare).

En liknande jacka med annan design, Milwaukee M12, hittar du hos proffsmagasinet.se för cirka 3 200 kronor.

Elhandskar

El-handskar

Med ett par batteridrivna innerhandskar under dina vanliga handskar behöver du aldrig frysa om händerna igen. Hos värmekläder.se kan du köpa ett komplett kit för cirka 1 800 kronor. Då får du handskar, batteri och laddare. Värmeslingor finns runt fingrarna och ovansidan av handen.

Är du mer lagd åt tumvantehållet, så finns det såklart el-tumvantar också. Tumvanten Vermont från Nevercold har värmeelement som kan regleras i tre steg. Beroende på hur varmt du vill ha det så räcker batterierna i 2-4 timmar. Kostar cirka 2 300 kronor hos lantbutiken.se.


Batteridrivna byxor

El-brallor

Nu har vi klätt nästan hela överkroppen i el-kläder. Dags för underdelen. Ett par el-byxor är ett givet val för den frusne. De här shortsen från Paintliner värmer låren och bärs under ett par vanliga byxor. Kan regleras i fem nivåer och ge värme i 40 till 60 grader. Batteritiden är 2-7 timmar beroende av temperatur. Finns bland annat hos jakt-kungen.se för 1 500 kronor.


Eldrivna strumpor

Batteridrivna strumpor

Med strumporna Warm & Safe håller du fötterna varma. Strumporna har värmeslingor vid tårna och på ovansidan av foten. I det kompletta kitet ingår strumpor, batteri, effektkontroll och laddare. Kostar från 1 800 kronor hos bland annat värmekläder.se.


Värmesulor el batteri

Sulor med sting - och fjärrkontroll

Nu har du snart täckt hela kroppan med elvärmda kläder, men en sak återstår - sulorna. Thermacell har ett par smarta sådana med två olika värmeinställningar, 44 eller 38 grader, samt on-off. Du sköter allting från en fjärrkontroll som du enkelt kan ha med dig i fickan. Kostar cirka 1 400 kronor, bland annat hos lantbutiken.se.