Nintendo kommer i och med kommande The Legend of Zelda: Breath of the Wild att släppa sitt första säsongspass. Breath of the Wild kommer att få två nedladdningsbara tillägg under 2017 och för att spela både måste du köpa The Legend of Zelda: Breath of the Wild Expansion Pack. De går inte att köpa tilläggen separat.

Missa inte: Därför är Nintendo Switch årets viktigaste tekniklansering

Expansionen är prissatt till 20 dollar (gissningsvis 199 kr i Sverige) och det första tillägget kommer innehålla en högre svårighetsgrad och utmaningen Cave of Trials medan det andra tillägget kommer lägga till en ny dungeon och nytt story-innehåll.

Säsongspass har länge varit ett omdebatterat ämne i spelvärlden. På pappret är förstås tanken att spelare ska kunna få ut mer av sina favoritspel om de betalar extra. Samtidigt har kritiker pekat på flera utvecklare som släppt halvtomma spel som sedan fyllts ut med ett säsongspass som dessutom gör spelet flera hundra kronor dyrare.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild släpps den 3 mars och expansionen kommer gå att köpa samma dag till både Nintendo Switch och Wii U. Det första nedladdningsbara tillägget är tänkt att släppas till sommaren och det andra till julen.

I klippet nedan kan du se Zelda-producenten Eiji Aonuma prata mer om expansionen.