Open Whisper System som ligger bakom den krypterade meddelandeappen Signal har släppt en ny uppdatering, i form av en öppen beta, som låter användare att även kryptera videosamtal, rapporterar Techcrunch.

Tidigare har Signal enbart haft stöd för krypterade meddelanden och röstsamtal. Den nya uppdateringen ska också förbättra den tidigare röstsamtalsfunktionen.

5 bästa apparna för dig som vill chatta helt privat

Signal, som bland annat är en av visselblåsaren Edward Snowdens favoritappar, har den senaste tiden vuxit i popularitet då allt fler människor är intresserade av att hålla sina samtal privata och skyddade.

Även om videosamtalen på Signal får svårt att hålla jämna steg med den kvalité som erbjuds av okrypterade konkurrenter som Facetime och Hangouts så jobbar utvecklaren Open Whisper System också på att göra det lättare för utvecklare att bygga in Signal i deras existerande produkter.

För att testa den nya funktionen går du in på inställningarna i Signal och tilltåter “video calling beta”. Om videosamtal ska fungera måste den du ringer till också ha betan aktiverad.