Samsung-chefen Jay Y Lee (också känd som Lee Jae-yong) arresterades och togs till häktet i Seoul under fredagmorgonen lokal tid. Enligt en översättning gjord av BBC sa rättsmyndigheten i Seoul att en arrestering är nödvändig på grund av nya anklagelser och bevis som framkommit i fallet.

Missa inte: Samsung-chef misstänkt för mutbrott

Jay Y Lee, som är misstänkt för bland annat mutbrott, är idag att betrakta som Samsung-gruppens högste chef efter att att hans far, Lee Kun-hee, inte längre är arbetsför på grund av sin sviktande hälsa.

Både far och son är misstänkta för att vara involverade i korruptionsskandalen kring den sydkoreanska presidenten Park Geun-hye. Åklagarsidan påstår att Samsung betalat över 333 miljoner kronor i mutor för att få hjälp med en sammanslagning av två Samsung-enheter som skulle underlätta ägaröverföringen av Samsung mellan far och son.

Enligt Associated Press är Lee Jae-Jong den första Samsung-chefen att arresteras även om hans far tidigare dömts för både mutbrott och skattesmitning men aldrig behövde sitta i vare sig häkte eller fängelse och senare benådats för sina brott av landets president.