Skype-appen för IOS och Android blir lite mer social, låter Microsoft meddela. I deras betaprogram för tjänsten har nu ett par intressanta funktioner rullats ut och i en bloggpost förklarar Microsoft vad det hela handlar om.

Bland annat begåvas appen med ”inbyggd kamera”, samt möjlighet att skicka reaktioner under samtal och chatt. Alla dessa är en del av Skype 8.0.

Den funktion som sticker ut mest är en integrerad kamera. På så vis kan du snabbt, under ett samtal, svepa vänster och ta en bild. Därefter är det fritt fram att lägga till emojis, klistermärken och annat smått och gott innan du skickar till personen du pratar med.

Dessutom släpper Microsoft en helt ny panel som gör det enklare att hitta och dela länkar, nyheter, sportresultat, restauranger, vädret, videos och mycket mer. Och precis som i IOS kan du svara på meddelanden med olika ”reaktioner” i form av emojis, omröstningar och så vidare.

I videosamtal kan du skicka emojis i realtid, live-text och realtidsfoton. Det påminner lite om de videosändningar som Facebook erbjuder. Funktionen fungerar även i gruppsamtal.

Just nu pågår ett test av 8.0 i Skype Preview-programmet för Android samt Skype Insider-programmet för IOS. Det är oklart när de släpps publikt, så vill du testa redan nu behöver du göra följande:

  • Android: Ladda ner direkt från Google Play.
  • IOS: Testa via Testflight. För att kunna göra detta behöver du bli medlem i Skype Insider för IOS. Skicka en ansökan här och om du godkänns – då får du en kod via e-post.