Nu är mobilbranschens årliga jättejippo snart här. På söndag börjar nyheterna rulla in från jättarnas presskonferenser och på måndag slår Mobile World Congress upp portarna till mässhallarna i Barcelona.

Hålltider för söndagens presskonferenser:

LG: 12.00 - förväntas visa upp nya G6
Huawei: 14.00 - förväntas visa upp flaggskeppet P10
Nokia (HMD): 16.30 - kan visa ny Nokia 3310, Nokia 3,5
Moto / Lenovo: 16.30 - Moto G5 och G5 Plus
Samsung: 19.00 - lär presentera surfplattan Galaxy Tab S3

Klockslagen är angivna i svensk tid (CET)

Förutom den sedvanliga avsaknaden av Apple som ju alltid kör sitt eget race, kommer alla mobiljättar, operatörer, tillverkare av tillbehör, 5g-master, vr-glasögon och hundratals andra prylar att vara samlade på en yta stor som ett par rejäla fotbollsplaner.

M3 är givetvis på plats och bevakar, spanar och ger er de senaste nyheterna, både det förväntade och det mer urflippade som alltid dyker upp på de här stora mässorna.

Här är tio saker som vi hoppas få se på årets MWC:


1. Ett ess i rockärmen från Samsung 

MWC

Det är i stort sett bekräftat att det inte blir någon ny Galaxy S8 på MWC i år, utan att den kommer lite senare i vår istället. Klokt att inte stressa fram den, men vad har de då att bjuda på? Enda förhandstipset verkar vara en ny surfplatta. Det känns ju lite ljummet, så vi hoppas på något annat och lite oväntat från koreanerna.


2. Nokias återkomst!

Det har varit några långa år av väntan för fans av den klassiska finska mobiltillverkaren. Företaget sålde som bekant sin mobildivision och rätten att använda Nokia som varumärke för mobiler till Microsoft. Nu är de dock tillbaka igen… På sätt och vis. Microsoft sålde tillbaka till HMD, en finsk nystart med gamla Nokia-veteraner. Och nu kommer till slut mobilerna. Det ska bli spännande och se om de kan leva upp till forna tiders glansdagar.  


3. En LG G6 som hittar formen igen

LG G6

Förra årets flaggskepp G5 var en annorlunda och intressant telefon. Det brukar inte dock nödvändigtvis innebära säljsuccé, och det har heller inte gått så bra för LG:s moduluppbyggda lur med dubbla kameror på ryggen. I år ska LG ha satsat på lyx och enkelhet istället och G6 ska fokusera mer på det klassiska. Vi håller tummarna för det. Nytänk är kul, men inte så kul.
Läs alla rykten om LG G6 här!


4. Nya tag från Sony

2016 var inget dåligt år för Sony, men ett rätt så förvirrat. På MWC släppte de en ny serie Xperia X-telefoner, som såg ut att ersätta Xperia Z-serien. Men på hösten kom Xperia XZ och gjorde oss förvirrade. Var det uppföjaren till Z5, eller något helt nytt? Inför MWC har det också börjat surrats om att Z-serien är tillbaka och att en Z6 kan vara på gång. Så vi är vi ännu mer förvirrade än någonsin. På MWC vill vi ha klara besked.


5. Kan Huawei P10 leva upp till förväntningarna?

Huawei P9 var en av förra årets mest positiva överraskningar. En långt ifrån perfekt mobil om man ser till enskilda detaljer, men en som charmade åtminstone oss rejält, med stilren design och årets roligaste (men kanske inte tekniskt bästa) mobilkamera. Nu är det mer eller mindre klart att dess uppföljade ska lanseras på MWC. Kan de lyckas igen?