Nokia 3 och 5

Nokia-licensägaren HMD Global har lanserat två nya telefoner under det anrika varumärket. Nokia 3 och Nokia 5 följer i spåren på tidigare lanserade Nokia 6 och kör båda Android Nougat utan några som helst ändringar – de är med andra ord som en budgetversion av Google Pixel.

Nokia 5 har en 5,2 tum stor skärm täckt av Gorilla Glass med 1080p-upplösning. Kameran på baksidan är på 13 megapixlar, medan selfiekameran ligger på 8. En Snapdragon 430 driver systemet, och den har 16 gigabyte inbyggd lagring plus en microsd-kortplats. Nfc-krets för mobila betalningar och varianter med en eller två simkortplatser kommer säljas.

Nokia 3 är en ännu enklare telefon med 5-tumsskärm med 720p-upplösning som också skyddas av Gorilla Glass, samma 8-megapixelkamera både fram och bak, samma lagringsmöjligheter och en MTK 6737-processor. Även den telefonen kan köpas med enkel eller dubbla simkortsplatser.

Samtidigt har HMD meddelat att Nokia 6, en aningen kraftfullare telefon som lanserades på den kinesiska marknaden tidigare i år, kommer lanseras i resten av världen med undantag för USA under våren.