En ny undersökning framtagen av APA, American Psychological Association, visar på att omkring 90 procent av alla amerikaner mellan 18-29 år idag använder sociala medier. En signifikant ökning sedan 2005 då siffran enbart låg på 12 procent, skriver The Independent.

Missa inte: Google börjar slåss mot nättroll med nytt verktyg

Samtidigt är många så kallade millenials (som här definieras vara i åldern 18 till 37 år) oroliga för hur mycket tid de spenderar på sociala medier. Nära på hälften (48 procent) oroar sig för den negativa påverkan sociala medier har på deras fysiska och mentala hälsa.

Undersökning identifierar då en grupp användare som är så fästa vid sina smartphones, datorer, etc, att de konstant kollar mejl, textmeddelanden och sociala mediekonton. Nära på hälften av personerna i den här gruppen identifierar att de ökade politiska och kulturella diskussionerna på sociala medier bidrar till stressen.

Samtidigt fastställer APA:s rapport att teknologi ändå har förbättrat livet för många amerikaner och att mer än hälften av vuxna säger att de inte kan tänka sig att leva utan en smartphone. 65 procent säger samtidigt att det kan vara viktigt att ha en digital detox ibland. Enbart 28 procent av dessa medger dock att de faktiskt tagit en sådan.

Du kan läsa mer om undersökningen här