Att titta på streams eller själv streama spel på Twitch har blivit allt mer populärt och idag lockar sajten miljonpublik. Med start i vår kommer du också kunna börja köpa vissa av spelen som du ser streamas. Och inte nog med det, en del av försäljningen kommer därtill gå till den som streamar spelet.

De streamers som går ihop med och spelar det nya programmets utgivares olika spel får då 5 procent av vinsten på alla köp de genererar. Även tittarna får en belöning då varje köp på 5 dollar eller mer ger köparen en Twitch Crate med digitala tillbehör som särskilda ikoner till sitt konto.

Försäljningen går till Twitch ägare Amazon och även om spelen kommer vara tillgängliga att köpa överallt kommer det till en början bara gå att betala med amerikanska dollar.

Nuvarande partners till programmet är Ubisoft, Telltale Games, Campo Santo, Digital Extremes, Hi Rez Studios, Double Fine Games, Blue Mammoth Games, Ink Stories, Versus Evil, Proletariat, Fred Wood, 11Bit, Jackbox Games, Tinybuild, Raw Fury, Devolver Digital, Gambitious, Trion Worlds, Vlambeer och Paradox Interactive.