Under den pågående Mobile World Congress-mässan har drönaretillverkaren DJI avslöjat en ny serie flygande leksaker – nämligen M200, starkare M210 och toppversionen M210RTK.

Modellerna når inte upp till företagets Inspire- och Matrice-modeller ämnade för professionella fotografer, men däremot kommer de med en spännande feature. De kan nämligen operera i extrema förhållanden, vilket bör göra dem perfekta för fältforskning och industrier.

DJI

Drönarna har inte fått något pris än, men däremot utlovar DJI en prislapp som ska vara ”överkomlig”. Vidare är de IP43-klassade, vilket innebär att enheterna är väder- och dammresistenta. På pappret kan drönarna hantera regn (men inte dykning) och smutsiga förhållanden med sand och damm, med tillägget att de behöver bli rengjorda efteråt.

Är luren vattentät? Det här betyder IP-numret – på riktigt

M200-serien har även så kallad ”Dual IMU” där ”IMU” står för inertial measurement unit – en enhet som kan mäta drönarens stabilitet och hålla den på en rak kurs samt justera flygvägen med sensorer. Just detta är perfekt i förhållanden där det blåser mycket, exempelvis i Göteborg vilken vanlig vardag som helst. Drönarna har även trippla barometer och kan byta mellan 2.4GHz- och 5.8GHz-frekvenser för att undvika störningar.

IDG News