Samtliga av Samsungs smarta tv-apparater från 2015-2017 som kör operativsystemet Tizen kommer att få tillgång till Facebooks nya videoapp. Här ska användarna bland annat kunna se klipp som delats av vänner eller sidor de följer, få rekommenderade videor baserat på intressen och bläddra igenom diverse topplistor från hela världen.

Samsung smart-tv
Samsung lanserade de nya tv-modellerna Q8 och Q9 under CES-mässan i januari.

Snart spelas Facebook-videor upp automatiskt – med ljudet påslaget

Samsung presenterade en utökad satsning på egna Smart Hub-plattformen i samband med CES tidigare i år. Det koreanska företaget säger sig satsa på en enhetlig, enkel och skräddarsydd användarupplevelse, och man är nöjda med att bli första tv-tillverkaren som integrerar Facebooks nya videoapp.

– Det är roligt att kunna göra ett av världens största sociala nätverk tillgängligt för våra Smart tv-användare. Hur vi konsumerar underhållning utvecklas ständigt, vilket också förändrar vilken roll tv:n har i hemmet, säger Sangsook Han, som är Samsungs biträdande chef för skärmsegmentet.

För att få tillgång till Facebooks nya videoapp på 2017 års tv-modeller krävs det inloggning via ett Samsung Smart Hub-konto och en nedladdning av själva applikationen. Sedan ska det bara vara att logga in med sitt vanliga Facebookkonto för att ta del av Facebooks videoinnehåll.