Kinesiska telefontillverkaren Meizu är kanske mer kända för sina patentbråk med Apple än för sina Android-lurar. Och även om Meizu inte visade upp någon ny telefon under årets Mobile World Congress så visade de upp något betydligt mer intressant: Ett rekord i batteriladdning.

Likt andra Android-lurar så har Meizus telefoner i flera år haft ett mcharge-system. Den senaste versionen av teknologin lovade att kunna fylla upp en fjärdedel av ett batteri på ynka tio minuter, men kommande version 4.0 slår det rekordet många gånger om. Enligt Meizu kan nya super mcharge ladda telefonbatteriet med en kraft på 55W vilket resulterar i ett fullt batteri på enbart 20 minuter.

Meizu lovar också att tekniken för den sakens skull inte sliter ut ett batteri på bara ett par månader, utan företagets test visar att ett 3000mah ATL-batteri efter 800 laddningar och urladdningar behåller 80 procent av sin kapacitet. Det ska inte heller finnas någon risk för överhettning under laddningen.

Meizu säljer telefoner till den kinesiska marknaden och om de kommer dyka upp i Sverige återstår att se. Det har länge funnits rykten om att U.S. Mobile skulle ta Meizu till USA men inga sådan planer presenterades under MWC.

IDG News