Enligt interna dokument som The New York Times tagit del av så körde Ubers självkörande bil mot rött ljus hela sex gånger under den korta tid som företaget testade tjänsten och körde runt kunder i San Francisco under december.

Samtidigt publicerades en video som påstods föreställa en självkörande Uber-bil som körde mot ett rödljus vid en av stadens korsningar. Ubers talesperson Chelsea Kohler sa då att händelsen inträffat på grund av en mänsklig felfaktor och att incidenten om något var bevis för att det behövdes fler självkörande bilar. Värt att notera är att Ubers självkörande bilar under testet alltså inte var förarlösa utan att de körde själva under uppsyn av en mänsklig förare.

Men enligt dokumenten New York Times tagit del av så ska den självkörande bilen ändå ha kört mot rött ljus fem gånger utöver det. Chelsea Kohler har än så länge kommenterat uppgifterna med att den självkörande teknologin ska ha krävt ett mänskligt ingripande. Något som föraren lyckades med, men inte förrän bilen redan passerat stoppmarkeringen.