Fitbit fortsätter att spotta ur sig aktivitetsarmband. Nu uppdateras kollektionen med Fitbit Alta HR, som har vassare sömnmätning och pulsmätare som främsta säljargument. Ingen dum nyhet tycker vi på M3, som gav Fitbit Alta ett minus för avsaknaden av just pulsmätare när vi testade det förra året.

Stor guide: Så väljer du rätt Fitbit för träningen

Det nya sömnverktyget Sleep Stages använder pulsmätaren för att ge dig bättre sömnvanor med automatisk analys av de olika sömnstadierna, och hur lång tid du spenderar i ytlig, djup eller REM-sömn. Tanken är att hitta mönster som kan ge indikationer på störningar eller andra problem som hämmar sömncykeln.

Fitbit Alta HR

Mer djuplodande funktionen Sleep Insights använder sedan data från över 3 miljarder loggade sömnätter och låter dig "benchmarka" din egen sömn gentemot andra användares. Eller din egen, om du så vill. Sömncoachning finns sedan till hands för att hjälpa dig till en bättre sömn och allmänhälsa.

Fitbit Alta HR börjar säljas i april för omkring 1 500 kronor. Som ett sista utropstecken vill vi nämna batteritiden, som enligt tillverkarna själva ska ligga på hela 7 dagar.