Ryktena stämde, skulle det visa sig. Under tisdagen lanserade Sonos slutligen en ny högtalare – Playbase.

Och precis som det tidigare ryktats om rör det sig om en lösning där tv:n helt enkelt ska ställas på själva högtalaren. När 70 procent av alla tv-apparater (Sonos egna siffror) aldrig hamnar på väggen är det här nog ingen dum idé.

Missa inte: Stor köpguide till alla Sonos-högtalare – fixa ljud i hela hemmet

Playbase är 58 millimeter hög, rymmer 10 högtalarelement och hela 43 000 små hål för att säkerställa en akustisk ”transparens”. Playbase är däremot inte särskilt bred så om tv:n har fötter är det förmodligen nödvändigt att de också går att montera en bit in på tv:n.

Playbase kommer i vitt och svart, och ska med sitt hölje i glasinfattat polykarbonat (plast) bjuda på en hög kvalitetskänsla och utan problem klara av ”många år” med en tung tv ovanpå. Playbase är enkel att koppla upp med två kablar – en för nätström och en optisk ljudkabel.

Playbase
För ganska många kronor extra går det även att skapa ett helt 5.1-system, men Sonos försäkrar att Playbase ska leverera imponerande ljud bara som den är.

Den som har fler Sonos-högtalare i sitt hem kan naturligtvis koppla upp även Playbase i sitt hemmaljudsystem och ansluta till samma tjänster som övriga produkter, däribland exempelvis Spotify Connect.

Playbase börjar säljas i april till ett pris av 7 499 kronor.