Razer har gjort sig kända för att erbjuda olika sorters tillbehör för såväl datorer som spelkonsoler. Bland gamingmöss, tunna laptops och handkontroller finner vi även lite mer nischade produkter som externa grafikkort. Frågan är om inte deras senaste lansering, den virtuella valutan ”Zvault”, är den mest nischade hittills.

Läs också: Fuskare får betala 90 miljoner till League of Legends skapare

Zvault är, enligt Razer själva, tänkt att bli en standard för såväl köp av spel som transaktioner inom spel. Innehavare av ett Zvault-konto kan köpa den virtuella valutan Zgold med ett vanligt kontokort. Med Zgold kan användaren sedan köpa andra spel på sidor som Gamersgate och Indiegala, eller in game-tillbehör för gratisspel som Smite och Paladins. Vid lanseringen kommer 100 Zgold att kosta 1 dollar, alltså runt 10 svenska kronor.

Tanken är att belöna användare som väljer den nya valutan med rabatter och andra förmåner. Bland dessa finner vi Razers andra nya valuta, Zsilver. Dessa tjänas in genom att spendera Zgold och används enbart för att bytas in mot belöningar, exempelvis Razer-headsets och möss eller rabatter på andra Razer-produkter. 

– Vår ultimata vision är att expandera Zvault-ekonomin bortom vårt egna ekosystem, säger Razers Min-Liang Tan.