Trots att Nintendo Switch är så nära en surfplatta man kan komma utan att vara det, finns nyckeltjänster som exempelvis Netflix inte på plattformen.

Nu har amerikanska bossen Reggie Fils-Aime förklarat varför i en intervju med The Washington Post. Enligt Fils-Aime kommer tjänsterna "tids nog" men att företaget först och främst vill se till att konsolen får intressanta spel.

"Vad jag skulle säga är det här: Vi byggde Nintendo Switch till att vara en spelenhet i världsklass, och med det menar vi att du först och främst ska spela spel på den och ha en extremt rolig upplevelse."

"Vi pratar, just nu, med en mängd olika företag om andra tjänster – bolag som Netflix, Hulu, Amazon. Det här kommer tids nog. Ur vårt perspektiv utesluter det ena inte det andra. Vad som skiljer sig för oss är sättet du spelar Switch och vad du kan spela. Och det kommer att fortsätta vara vårt fokus i framtiden medan vi driver plattformen".

När Netflix kan tänkas komma säger han dock inget om. Att driva på spel för Switch är dock essentiellt för Nintendo vars förra konsol, Wii U, led av extremt dåligt stöd från tredjepartsutvecklare.