Skylanders

10. Skylanders: Imaginators

Den så kallade Toys to Life-serien börjar tappa i popularitet – särskilt med tanke på att både Disney och Lego har lagt sina satsningar åt sidan. Dessutom har Activision meddelat att Skylanders, som fram till nu har släppts i nya versioner varje höst, kommer pausas under 2017.

Missa inte: Nintendo Switch – ett måste-köp för Zelda-fantasten

Nåväl, den senaste delen i just Skylanders-serien är faktiskt väldigt underhållande, likväl en av lanseringstitlarna till Switch. Fokus ligger på den något yngre målgruppen, men titeln fungerar utmärkt för alla som går igång på kvalitativa plattformsspel.


Just Dance

9. Just Dance 2017

Musikspelen hade ju en riktig formtopp för några år sedan, då vi dränktes i allt från Singstar till Guitar Hero och Rock Band. Numera får vi nöja oss med Ubisofts Just Dance-serie, som kanske inte är fullt så spännande som nämnda titlar men ändå gör ett dugligt jobb med att få oss att dansa loss framför tv-skärmen. Här används Joycon-kontrollerna för att utföra dansmoves, vilket fungerar riktigt bra i all sin enkelhet.


setsuna

8. I am Setsuna

I am Setsuna från Tokyo RPG Factory gör sitt bästa för att få oss att minnas tillbaka till tiden då japanska rollspel var det hetaste som fanns. Med ett ytterst traditionellt upplägg, förföriskt vacker pianomusik och en simpel men effektivt berättad handling spelar det på precis rätt strängar.

Därför förändrar The Legend of Zelda: Breath of the Wild hela spelvärlden

Visserligen är det kanske inte fullt så bra som sin uppenbara förebild Chrono Trigger, men det är det å andra sidan få spel som är. 


Blaster Master

7. Blaster Master Zero

Växte du upp under åttiotalet och tidiga nittiotalet är chansen stor att du har sprungit på Blaster Master. Genom åren har Sunsofts actionplattformare fått kultstatus i spelvärlden, och just därför slog nyheten om att titeln skulle få en uppföljare ned som en bomb. Blaster Master Zerro bygger vidare på samma koncept som i originalet: Du ska kort och gott panga dig runt på ett gäng tvådimensionella banor. Grafiskt är det tokcharmigt, med sin NES-trogna stil.


Fast

6. Fast RMX

Saknar du det klassiska F-Zero? Risken är tyvärr att du kommer få fortsätta vänta, även om vi någonstans hoppas på att Nintendo snart utannonserar en uppföljare. Fram till dess fungerar dock Fast RMX som ett någorlunda substitut. Det är inte lika väldesignat, men erbjuder samma typ av futuristisk racing i supersnabba svävarfordon. Hög utmaning och grym fartkänsla utlovas.


Snipperclips

5. Snipperclips

Switch är ju verkligen designad för att det ska vara enkelt för två spelare att spela tillsammans i tv-soffan, och inget spel gör detta bättre än Snipperclipps. Här handlar det om att lösa diverse enkla pussel genom att samarbete i rollen som två eller fler pappersfigurer. Mekaniken går ut på att du klipper till (ja, alltså med en sax) dina medspelare så att de får olika former – för att på så sätt exempelvis passa in i förutbestämda formationer. Kreativt så det förslår.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning