Valve har valt att göra en liten ändring som kan få stora följder gällande hur användare recenserar spel på Steam. Nu kommer enbart de recensioner där användaren betalt för spelet att räknas till snittet.

Missa inte: Recension - Sniper Elite 4

Något som innebär att om du fått spelet som en gåva, eller kört det på en provspelningshelg, så räknas inte längre dina recensioner mot spelets sammanlagda betyg.

Anledningen till förändringen är att Valve menar sig på att de som betalt för ett spel är mer investerade i det och därför är mer uppriktiga i sina åsikter, skriver Kotaku.

Spelvärlden har under längre tid upplevt demonstrationer på Steam och recensionssidor som Metacritic där användare ibland protesterar mot spel av olika anledningar genom att ge dem lägsta möjliga betyg, ibland utan att ens spelat dem.

Samtidigt finns också ett problem med spel som höjer sitt snittbetyg tack vare att utnyttja användarrecensionssystem på olika sätt. Så som att ge ut spelkoder gratis som en del av marknadsföringen.

Många Steam-användare är hur som helst upprörda över ändringen och vissa menar sig på att pengar inte ska vara det enda som får bestämma på Steam och att användare även borde få recensera spel som de fått som gåvor.