En ny rapport släppt av forskare vid det schweiziska teknikinstitutet i Lausanne (EPFL) detaljerar skapandet av gelatinbaserade ställdon (en anordning som används för att styra en mekanism), en teknologi som skulle kunna bereda vägen för ätbara robotar, skriver Techcrunch.

Missa inte: Forskare visar möjlig superdator som utvecklas genom användning

I samtal med nyhetssajten berättar teamet bakom att de än så länge inte riktigt vet vad de ska göra med sin nya upptäckt som kom till efter en utmaning där teamet ville skapa något nytt snarare än något med en specifik funktionalitet.

Men enligt teamet skulle ätbara robotar i framtiden kunna fylla funktioner i form av mat som kan röra sig själv till varmare eller kallare platser eller rentav till djur och människor som behöver föda. I förlängningen skulle robotarna också kunna leverera medicin på ett liknande sätt till drabbade områden.

Teamet är fortfarande i ett tidigt stadie av sin utveckling men har redan nu inlett ett samarbete med hotellskolan École hôtelière de Lausanne för att se till att deras ätbara teknologi kommer smaka bra i framtiden.