Philips 9002
Högtalarna på undersdan. Hurt låter de? Ingen aning, ännu. Troligen helt ok, Philips har högta lägstanivå på ljudet av de stora tv-tillverkarna. Men låter det lika bra som en soundbar på framsidan? Det tror vi på när vi ser, eller hör det.

Oled-svärta och maxat ljus

Hur är det med bildkvaliteten då? Det är väl ända därför man vänder plånboken ut och in för att ha råd med en oled. Jodå, den absoluta svärtan, kombinerat med skärpan i 4k och oleds fina färglyster är alltid en imponerande upplevelse. Men det är ju mer en generell oled-egenskap än något unikt med just 9002. 901F, och konkurrenternas oled-tv ger oss samma sak där.

Däremot kan kombinationen av svärtan i oled, nytt maxat ljustryck på upp till 750 nits som 9002 ska kunna uppbåda, och 10 bitars färgrymd leverera en smått fantastisk upplevelse. Det är som om gråskalan inte går från svart till vitt längre, utan från svart, till vitt, och sedan vidare till vitare och vitast. Skillnaden på det och en ips-baserad tv med hdr är att skalan inte börjar lika djupt svart.

Philips 9002
Skärmpanelen är verkligen snyggt slimmad.

Snabbare och smartare, säger Philips

Nya bildprocessorn P5 ska vara 25 procent mer kraftfull och också ha ungefär 25 procent fler bildförbättringsfunktioner än Pixel Precise Ultra HD som sitter i 901F. Bland annat ska den ”förbehandla bildkällan” i ett antal steg, vad det nu betyder. Vad det innebär i verkliga livet behöver vi noggrannare test med eget bildmaterial för att kunna avgöra, några minuter på Philips välkontrollerade demonstration räcker inte till det.

Detta kombineras med mer processorkraft även för smart-tv-delen, så att 9002 ska kunna köra avancerat streaming, till exempel 4k i hdr-format från Netflix.

Philips 9002
Resten av elektroniken, liksom Ambilight-ljuset, sticker dock givetvis ut lite.

Något pris finns inte fastställt för Philips 9002, men allt tyder på att den landar i samma prisklass som 901F, det vill säga runt 30 000 kronor, eller kanske till och med något lägre. Det pratades en del om just sätt att hålla priset på en nivå att det inte bara är ett fåtal krösusar som kan få njuta av tekniken.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning