De senaste åren har vi vant oss vid att de flesta appar släpps till både IOS och Android, något som gör det betydligt enklare att byta till en ny mobiltelefon när man känner för det.

Tyvärr är det emellertid ytterst få av Apples egna appar som finns tillgängliga för Android. Vi kan visserligen använda oss av Apple Music, Beats Pill och Move to IOS, men om vi fick bestämma skulle vi kunna ladda ner betydligt fler Apple-appar än så från Google Play.

1. Facetime

När Steve Jobs visade upp Facetime för första gången i samband med lanseringen av Iphone 4 lovade han att det skulle bli en öppen standard. Men sju år senare sitter vi fortfarande och väntar på att kunna använda tekniken på andra enheter än Apples egna produkter.

Facetime
Facetime är Apples gratis-app för röst- och videosamtal.

Apple borde omgående släppa en Facetime-app för Android, annars är det stor risk för att företaget tappar användare till konkurrenter som Skype och Google Duo.

Alternativt borde man stå fast vid sina löften och göra det möjligt för andra utvecklare att ta fram Facetime-kompatibla appar.


2. Meddelanden

Att kunna skicka gratis textmeddelanden och mms via Meddelanden är onekligen smidigt, men det känns väldigt underligt att appen endast finns för IOS-användare.

Meddelanden
Meddelanden gör det möjligt att skicka gratis sms och mms, men endast till andra Apple-användare.

Vi förstår att Apple behöver erbjuda vissa funktioner exklusivt för IOS-användare, men Meddelanden borde finnas även för Android. Särskilt som Apple numera tjänar pengar på att sälja appar och klistermärken via tjänsten.

Eftersom Googles motsvarighet inte är lika bra på långa vägar vore en Android-version av Meddelanden rena rama julklappen för många av oss.


3. Icloud Drive

Det finns mängder med molntjänster som fungerar på de flesta plattformar, däribland Google Drive, Dropbox och Microsoft Onedrive. Men av någon outgrundlig anledning har Apple valt att begränsa användningen av Icloud Drive till sina egna produkter.

Icloud Drive
Det hade onekligen varit smidigt att komma åt sina filer på Icloud Drive från valfri enhet.

Med tanke på att Apple tjänar pengar på att sälja lagringsutrymme på Icloud borde molntjänsten göras mer attraktiv. Det finns i våra ögon ingen anledning att begränsa tjänsten till Mac OS och IOS, då väljer nämligen de flesta konsumenter en annan lösning i stället.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning