När Telia förra året började erbjuda sina kunder fri surf på vissa, utvalda, sociala medier orsakade man ett ramaskri. Ett solklart brott mot nätneutraliteten, hävdade många, men operatören stod på sig och fortsatte med erbjudandet trots att det blev en rättslig process i förvaltningsdomstolen.

Denna process, som föregicks av att PTS satte ned foten och menade att Telia begick nätneutralitetsbrott, pågår fortfarande. Operatören har dock fortsatt med erbjudandet (för det fick de göra) – och i dag kom beskedet att man rent av utökar det. Viber, Pinterest, Line och Welcome App sällar sig nu till den skara tjänster som tidigare utgjorts av Facebook, Instagram, Messenger, Whatsapp, Twitter och Kik.

I en intervju med Expressen medger Telia att frågan om nätneutralitet är viktig, men att man inte har några planer på att avveckla sitt fri surf-erbjudande.

– Full respekt för den utmaningen som kanske primärt traditionella mediebolag ser, men vi behöver samtidigt kunna göra det som vi tycker är rätt och bra för våra kunder, säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär.