Det var islutet av mars som Blizzard offentliggjorde Heroes of The Storm 2.0 – nästa stora uppdatering till det populära moba-spelet. Där och då avslöjade Blizzard hur man sett över många essentiella beståndsdelar, exempelvis valutasystemet och hur man går upp i nivå, och passade även på att introducera den nya Diablo 2-inspirerade hjälten Cassia.

Cassia och Genji – spelets nya hjältar

Men det var inte allt. Blizzard presenterade även fanfavoriten Genji – en slags cyberninja som gjort livet surt för många spelare i företagets förstapersonsskjutspel Overwatch. Han, tillsammans med Cassia och det nya slagfältet Hanamura, utgör fundamenten i den nya uppdateringen.

– Som karaktärer är de helt olika. Och med Hanamura ville vi addera lite mer färg till spelet, förklarar Matt Cooper, Senior Game Designer på Heroes of The Storm.

Under våra sessioner med Heroes of The Storm 2.0 var det tydligt att Genji var något alldeles extra. Karaktären är bra mycket snabbare än många andra hjältar, samtidigt som han balanseras upp med att inte ta jättemycket skada. Genji lär därför bli en favorit för den som vill göra snabba ninjaliknande attacker.

hots

Nytänk med spelets "Payloads"

Den nya banan Hanamura är en frisk fläkt i Heroes of The Storm-universumet. De som spelat sin beskärda del Overwatch lär trivas i den japanska trädgården fylld av blommande körsbärsträd. Det är dessutom en utmanande värld vi möts av i Hanamura, där hjältarna inte bara kan gå till attack mot motståndarlagets ”core”, utan också behöver besegra de legosoldater som befolkat banan, samt ta ner Mega Enforcer-bossen. Och som pricken över i:et även eskortera de Payloads som finns utspridda.

– Payloads försäkrar att du inte kan gå till direktattack mot fiendens "core". Du behöver även interagera med dessa payloads så att de i sin tur skjuter sönder den, säger Matt Cooper.

Nyckeln till framgång är med andra ord att förstöra så mycket som möjligt för fienden, bland annat genom att döda hjältar i motståndarlaget, för att på så vis göra dina Payloads starkare. Dessa kommer därefter att skjuta skott på fiendens ”core” och förstöra den.

Den ena råstark – den andra snabb som blixten

Under de timmar vi spelar Hanamura har vi en både utmanande och underhållande upplevelse. Det märks tydligt hur annorlunda Cassia och Genji är gentemot varandra, men även jämfört med Heroes of The Storms övriga hjältar. Med Cassia får vi kraftfulla och intensiva slag där poängen med karaktären ligger hennes råstyrka. Å andra sidan är hon långt ifrån så kvick som Genji vars förmågor briljerar i ren snabbhet.

Så här långt lovar Heroes of The Storm 2.0 gott och lär vara en trevlig uppdatering för såväl nya spelare som gamla rävar. Och spelets nya progressionssystem känns som en funktion som lär locka både hardcore-spelarna och de som bara plockar upp titeln då och då. Med 2.0 rustar Blizzard för framtiden och det ska bli spännande att se hur publiken tar emot uppdateringen, samt vad företaget kommer att komplettera den med framöver.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning