Såväl LG G6 som Samsungs nylanserade flaggskepp Galaxy S8 har bidragit till att det nya bildförhållandet 18:9 är den nya snackisen inom Androidsfären just nu. Super-widescreen, har det också kallats, en trend som är tänkt att ta användarupplevelsen till nästa nivå.

Första titten: Vi kollar in Samsung Galaxy S8

När det kommer till appar kan det emellertid bli problem. I flera år har utvecklarna optimerat sina appar för det mer traditionella 16:9-formatet hos såväl 5.2- som 5.7-tumsskärmar. Att köra dessa appar på en telefon i 18:9-snittet (i Samsungs fall 18:5:9) innebär både svarta sorgkanter och en sämre användarupplevelse.

LG G6 Aspect ratio
Om en 16:9-anpassad app körs på en 18:9-skärm kan det se ut som till vänster på bilden (här på en LG G6).

Därför är Google nu måna om att apputvecklarna gör sitt yttersta för att deras produkter ska börja stödja de nya storlekarna. I ett blogginlägg skriver man att utvecklarna bör överväga att öka det maximala bildförhållandet i sina appar och rekommenderar dem att anpassa sig efter bildförhållandet 2:1 eller högre.

Läs också: Vi har testat LG G6 – här är första intrycken

LG G6 och Samsungs nya Galaxy S8-telefoner är för närvarande de enda smartphones som kör på det nya bildförhållandet 18:9, men om vi tolkar Googles uppmaning rätt så lär det bli fler framöver.

IDG News