Den 28 mars satte den igång – maskinen som skriver ut den amerikanske presidenten Donald Trumps inlägg på Twitter och sedan bränner upp dem i en kort, eldfängd videosnutt. Dessa förmedlas sedan som svar på Trumps tweets och har väckt mycket uppmärksamhet under de senaste dagarna.

Nu har Slate fått tag på mannen bakom hysset; en uppfinnare och reklammakare vid namn David Neevel. I en intervju framgår det att han lagt ned två-tre veckor på att färdigställa roboten. Neevel bor i Nederländerna och är således ganska isolerad från de direkta effekterna av den nyvalde presidentens politik, men ville ändå säga sitt i debatten.

Var femtonde sekund skannar roboten av Trumps Twitterflöde efter nytt, brännbart material. Varje nytt inlägg sätter igång processen som mynnar ut i de uppmärksammade videoklippen. Neevel uppger att han inte satt någon deadline för när maskinen ska upphöra med sitt beteende, utan den kommer att fortsätta med sitt värv "på obestämd tid."

Neevel har tidigare gjort sig känd för maskiner som ritar penisar och delar på Oreo-kakor, så det är inte första gången han skapar uppmärksamhet på nätet.