Sonos skämmer inte direkt bort oss när det gäller nya produkter. Senast det begav sig var för cirka ett och ett halvt år sedan då Play:5 såg dagens ljus. Sedan dess har det varit tyst, förutom ett antal uppdateringar i mjukvaran. 

Sonos Playbase

Playbase är ett alternativ till tillverkarens Playbar, den avlånga hemmabio-soundbaren som hängt med ett tag nu. Playbase har ett liknande upplägg men är avsett att placeras direkt under tv: n. Det vill säga – tv:n skall stå på enheten istället för att placeras framför eller en bit under.

Det är alltid bra med alternativ, men det kräver ett tv-ställ som passar. I vårt fall, med en stor Samsung-modell, ser högtalaren onekligen malplacerad ut eftersom tv:ns stativ sticker ut en bra bit utanför som visas på bilden här under. Beroende på hur just din tv:s bordsstativ ser ut kan du helt enkelt behöva anpassa installationen. Sonos säljer även ett tillbehör för 1 600 kr, där du kan byta ut din befintliga fot och hänga upp tv:n i en anordning anpassad för Playbase.

Läs även: Guide till alla Sonos högtalare 

Sonos Playbase
Inte optimalt. Se till att du har koll på din tv:n bordsstativ...

Playbase levereras i en riktigt snygg och påkostad förpackning och innehåller förutom högtalaren en optisk kabel samt strömsladd – och det är allt som behövs. För precis som på Playbar finns enbart en optisk ingång ljudsignalen. Om det är bra eller dåligt går givetvis att tvista om, men att installationen blir enklare är det inget snack om. Formmässigt känns en hel del igen från syskonet Play:5 med dess rundade kanter och touchkontroller på enheten för att byta spår, samt ställa in volymen.