Microsofts nästa version av Xbox One, Project Scorpio, blir som bekant ett odjur rent hårdvarumässigt men den 4K-kapabla konsolen kommer också att närma sig PC-system ytterligare i och med att den även får stöd för VRR, variable refresh rates, genom AMD:s Freesyns 2 och HDMI 2.1, rapporterar Eurogamer.

Missa inte: Så kraftfull blir Scorpio - Microsofts nästa spelkonsol

Grejen med Freesync är att tekniken då kan eliminera screen-tearing och göra spelandet mjukare och mer följsamt än vad dagens konsoler klarar av med sin bilduppdatering. Xbox One pendlar exempelvis mellan 30 till 60 bildrutor per sekund för att passa främst för spel i en vardagsrumsmiljö, men Project Scorpio har betydligt bättre grafiska möjligheter än så.

Då Microsoft kommer använda AMD:s Freesync 2 kommer Project Scorpio kunna ge en större dynamisk räckvidd i bilden med som sagt mindre screen tearing men även djupare och rikare färger på en 4K-skärm.

Märk dock att du behöver en skärm som stödjer Freesync 2 för att detta ska gälla och att Freesync 2 än så länge är relativt sällsynt bland tv-apparater gjorda för vardagsrummet. Om Project Scorpio kan ändra på detta återstår att se.