Polisen i Cleveland, Ohio i USA säger att de söker en man misstänkt för mord som under söndagskvällen ska ha publicerat en video på Facebook som visar en dödlig skjutning av en äldre man, rapporterar The Washington Post.

Missa inte: Facebook Live får stöd för spel- och skrivbordsströmning

Den misstänkte mördaren ska även ha hunnit ladda upp ytterligare två videos på Facebook där han erkänner mordet och säger att han tänker "döda så många som möjligt" innan dess att hans konto stängdes ner av Facebook.

Facebooks talespeson säger i ett uttalande till pressen via Techcrunch att "det här är ett fruktansvärt brott och vi tillåter inte det här innehållet på Facebook. Vi jobbar hårt för att hålla en säker miljö på Facebook och vi jobbar med rättväsendet när det uppstår direkta hot om våld. "

Facebook dementerar också uppgifter om att skjutningen ska ha sänts lajv via Facebook Live vilket tidigare rapporterats.

Även om Facebooks policy förbjuder innehåll som förhärligar eller uppmanar till våld så är det en regel som är svår att leva upp till för sajten. Inte minst Facebook Live har varit involverat i lajvsändningen av flera brott sedan tjänstens premiär för snart ett år sedan.