Samsungs digitala assistent Bixby, som skeppas i de kommande telefonerna Galaxy S8 och S8 Plus, är också en av de mest emotsedda nyheterna. Även om de röstbaserade funktionerna dröjer något kommer Bixby från början att vara kapabel till saker som ska förenkla ditt mobila liv avsevärt. Bildigenkänning, kraftfulla sökfunktioner och väderkoll, till exempel.

Läs mer: Här är 5 saker som Bixby kommer att kunna göra

Bixby-assistenten nås från en dedikerad knapp på de nya Galaxy-telefonerna. Denna knapp har tidigare gått att "mappa om" med en tredjepartsapp för att i stället få den att göra andra saker, som att öppna kameran, enligt användare som fått tag i ett exemplar av telefonen innan säljstart. Det rapporterar utvecklartillhållet XDA. som nu uppger att Samsung verkar vara på väg att ta bort den funktionaliteten med en mjukvaruuppdatering. 

En användare som ska sitta på den senaste uppdateringen säger sig dock fortfarande kunna mappa om sin Bixby-knapp, varför det fortfarane är oklart huruvida Samsung faktiskt blockerat möjligheten eller ej. Samsung-representanten Philip Berne uppger dock på Twitter att företaget inte planerar att stödja omdirigering av Bixby-knappen officiellt sett.

OBS: I kväll, klockan 17:00, publicerar vi vårt stora test av Samsungs nya telefoner Galaxy S8 och S8 Plus. Missa inte det!