Kort efter lanseringen av Samsung Galaxy S8 och S8 plus kommer här nästa telefon som hoppar på Snapdragon 835-tåget. Xiaomi Mi 6 har avtäckts under ett evenemang i Peking, och snålar överlag inte på krämen. Förutom det senaste Qualcomm-chippet utrustas den kommande telefonen med 6 GB RAM, 64 eller 128 GB lagring och ett batteri om 3 350 mAh.

Xiaomi Mi 6

Xiaomi Mi Mix: Maxat mobilmonster med häftigaste skärmen på länge

Designen uppges vara något mer genomtänkt än hos föregångaren Mi 5, som i Sverige endast går att köpa via tillverkarens egen sajt. Vi gissar att samma sak kommer att gälla för Mi 6 när den släpps senare under året (i hemlandet Kina den 28 april). Två 12-megapixelkameror med vidvinkel- respektive zoomlins sitter i chassit, som liksom förut består av glas framtill och metall där bak. Skärmen är av blygsam storlek på 5.15 tum.

Test: Bästa smarta mobilerna - för under 4 000 kr

Xiaomi, som gjort sig kända att erbjuda mycket prestanda för pengarna, väntas begära runt 3 200 kronor för ingångsmodellen och motsvarande 3 800 kronor för för 128 GB-versionen. Värt att notera är att telefonen dumpar 3,5-millimetersporten till förmån för usb-c.