Uppdaterad: 2017-06-25

Det skulle ske förr eller senare. Playstation 4 fyller fyra år i november, och med undantag för uppdateringen Playstation 4 Pro, börjar hårdvaran bli till åren. Nu skriver Push Square att en Playstation 5 är på väg. Sony har bekräftat konsolen, men den kan komma att dröja.

ps5

Det är i en intervju med tyska sajten Golem.de som amerikanska Playstation-chefen Shawn Layden ska ha sagt att de kommer släppa en ny konsol lagom till nästa generation. Informationen ska ha kommit i samband med att företaget fick frågan om Playstation 4 Pro får exklusiva spel.

Stor lista: Här är de 24 bästa spelen till Playstation 4

Han berättade så är inte fallet, utan samtliga spel som kommer till Playstation 4 Pro även kommer att fungera på vanliga Playstation 4. Däremot kommer Sony hålla fast vid den väl beprövade modellen där konsoler avlöser varandra i så kallade "generationsskiften". En Playstation 5 kommer därmed att släppas, förr eller senare.

Han ville heller inte yppa någon information om den kommande konsolen, när den släpps och vilka specifikationer som kommer att rymmas under huden. Det spekuleras i 2019, men oavsett vad är den under utveckling.

Uppdaterad: 2017-05-02:

Damian Thong, analytiker på Macquarie Capital Securities, menar att Sony startar nästa generations spelkonsoler med Playstation 5 redan nästa år. Det rapporterar Wall Street Journal.

Vad som gör det här så intressant är att Damian Thong var tidigt ute med att förutspå PS4 Slim och PS4 Pro – två konsoler som släpptes förra hösten.

Missa inte: Allt vi vet om Microsofts superkonsol – Xbox One X

Nyheten kommer efter att Sony, under sin senaste redovisning, meddelat att de skeppat hela 60 miljoner Playstation 4.

Damian Thong säger att han ”förväntar sig” att Playstation 5 finns i handeln innan slutet av 2018, och att detaljer kan komma att avslöjas redan under årets E3. I konsolkriget skulle detta kunna ge Sony en klar fördel mot Microsoft som sagt att Xbox One Scorpio släpps i år.