Samsung erbjuder galet många funktioner i Galaxy S8 och S8+, något som gör det svårt att hitta alla godbitar. I den här artikeln tipsar vi om de bästa tipsen och inställningarna för att du ska få ut det mesta av din nya mobiltelefon.

Missa inte: Här hittar du vårt test av Samsung Galaxy S8 

Galaxy S8 Navigeringsfält
Inställningar för navigeringsfältet i Galaxy S8.

1. Anpassa navigeringsknapparna

Samsung Galaxy S8 och S8+ använder sig av navigeringsknappar direkt på skärmen och det är lyckligtvis enkelt att anpassa dem efter eget tycke och smak.

Förvalet är att bakåtknappen finns till höger och översiktsknappen till vänster, precis som i företagets andra mobiltelefoner. Om du vill kan du byta till Android-standarden (som är tvärtom) genom att bege dig till Inställningar -> Display -> Navigeringsfält. Här kan du också ändra bakgrundsfärgen på fältet om så önskas.

I sammanhanget kan vi nämna att du på samma plats kan ställa in hur mycket kraft som ska användas för att göra ett ”hårt tryck” på hemknappen.


Hello Bixby
Håll in fingret på hemskärmen så kan du slå på och av Hello Bixby.

2. Anpassa eller inaktivera Hello Bixby

Bixby är Samsungs smarta assistent och du kommer åt den genom att trycka på en speciell knapp eller genom att svepa med fingret på hemskärmen.

Som standard visas relativt onödiga saker som slumpmässiga Giphy-animeringar eller teman i Samsungs butik. Tryck på kugghjulet i övre högra hörnet för att anpassa vad som ska visas, till exempel kalendern eller dina kontakter.

Vill du inte ha Bixby på hemskärmen kan du göra ett hårt tryck på hemknappen tills en inställning för Hello Bixby syns längst upp. Dra knappen åt sidan och funktionen inaktiveras.


Galaxy S8 App-ikoner

3. Bli av med ramarna runt app-ikonerna

Samsung har valt att använda sig av speciella ramar runt app-ikonerna, något som inte är särskilt snyggt alla gånger.

Vill du bli av med ramarna beger du dig till Inställningar -> Display -> Ikonramar och ändrar till Endast ikoner. Nu ska allt förhoppningsvis se ut som du vill.

4. Sortera apparna i bokstavsordning

Har du svårt att hitta dina appar kan du ändra visningen till alfabetisk ordning. Det gör du genom att öppna applådan och trycka på menyknappen så att sorteringsalternativen visas.

Tidigare var du tvungen att göra om sorteringen när du installerade nya appar, men nu ska applådan vara i bokstavsordning oavsett hur många appar du laddar ner.

5. Kom åt ögonigenkänningen snabbare

Med tanke på den ogenomtänkta placeringen av fingeravtrycksläsaren på Samsung Galaxy S8 kan det vara läge att använda sig av ögonigenkänningen i stället.

Du lägger till godkända ögonigenkänningar genom att bege dig till Inställningar -> Låsskärm och säkerhet -> Irisskanner. För att aktivera funktionen slår du på Iris unlock på samma ställe.

Vill du spara lite tid kan du välja funktionen Iris unlock when screen turns on. Då slipper du svepa på låsskärmen för att komma åt ögonigenkänningen, med andra ord räcker det med att titta på mobilen för att logga in.

Samsung Galaxy S8 SM-G950F 64GB Pris vid test: 7800 kr.

Bästa pris just nu: 6599 kr