Svenska utgivaren Paradox Interactive tar sig an indiespelet Surviving Mars. Det meddelades under den presskonferens som inledde företagets egna evenemang Pdxcon, som äger rum i Stockholm i helgen.

Titeln är ett strategispel som släpps till Xbox One, Playstation 4, Windows, Mac och Linux och utvecklas av Haemimont Games – kända för spel som Victor Vran och Tropico-serien. I Surviving Mars ska du kolonisera den röda planeten, överleva den tuffa miljön och göra den lämplig för mänskligt liv.

”Vi känner att strategispel är som bäst när de låter spelaren uppleva den unika storyn bakom alla beslut, och Surviving Mars kommer att ha det på ett stort sätt”, skriver Gabriel Dobrev, vd för Haemimont Games, i pressmeddelandet. ”Dina kolonisatörer jobbar inte bara för att förbättra produktion, de kämpar för att överleva och deras konflikter och bekymmer är intensiva”.

Men det är inte allt Paradox kommer att pyssla med framöver. De meddelar även att de blir utgivare till spelet Battletech, utvecklat av Harebrained Schemes som också gjort Shadowrun. Spelet gjorde stor succé på Kickstarter förra året.

Vidare avslöjar utgivaren att Europa Universalis IV får ett nytt expansionspaket kallat ”Third Rome” och att fängelsebyggarsimulatorn Prison Architect kommer till mobiler och surfplattor i vår.