Den här veckan har vi testat Sony Xperia XZ Premium, en maxad smartphone med prestanda i toppklass. Betyget blir 8 av 10.

Microsoft har uppgraderat Surface Pro, en hybriddator som erbjuder lång batteritid och riktigt bra prestanda. Säljstarten äger rum den 15 juni.

Samma datum är det även möjligt att köpa allt-i-ett-datorn Surface Studio i Sverige. Den billigaste modellen kostar 34 499 kronor, medan toppmodellen kostar 48 699 kronor.

Redan den 1 juni är det dags för Xbox Game Pass, en ny tjänst från Microsoft där spelarna får tillgång till över hundra Xbox One- och Xbox 360-spel för 79 kronor per månad.

Microsoft har dessutom tagit fram en ny version av Windows 10 som är speciellt anpassad för kinesiska myndigheter. Syftet är att plocka marknadsandelar i landet.

En allvarlig säkerhetsbrist i Android gör det möjligt för appar att samla in knapptryckningar och annan information utan att det syns. Till dess att säkerhetsbristen täpps till gör du klokt i att hålla stenhård koll på apparnas behörigheter.

Avslutningsvis vill vi tipsa om 7 teknikpresenter på Mors dag.