Här i dagarna släpper Logitech en uppdaterad version av sin runda, lilla övervakningskamera (eller säkerhetskamera, som Logitech kallar det) Circle, logiskt nog kallad Circle 2, och det är en ovanligt mångsidig liten pryl som bör kunna attrahera många som vill få ett lite säkrare hem.

Circle 2
Foto: LogitechLogitech Circle 2, här i sladdlös version.

Test D-Link Omna HD: Vi testar världens första Homekit-kamera

I sin uppdaterade version är Circle numera vattentålig, och kan placeras både inomhus och utomhus. Till kameran finns en rad tillbehör som bland annat ett eluttagsfäste för att enkelt placera kameran lågt ned mot golvet (kanske för att hålla koll på husdjur) och ett fönsterfäste som ger en överblick över trädgård eller uppfart. Circle 2 kan köpas med sladd eller som sladdlös, något som ger fler möjligheter att placera kameran rätt.

Själv kameran filmar i 180 grader med mörkerseende och en 180-graders vidvinkel. I kameran finns både högtalare och mikrofon, så att vi kan tala med den som är hemma (eller ryta på tjuven). 24 timmars molnlagring för det inspelade materialet medföljer, och mer kan köpas till.

Circle 2
Foto: LogitechCircle 2 med fönsterfäste ger en vy ut, men utan att behöva placeras utomhus

Circle 2 kommer med en kommande mjukvaruuppdatering också bli Homekit-kompatibel, vilket gör det här till den andra Homekit-kameran som säljs i Sverige och ett attraktivt val för de som redan har andra Homekit-prylar hemma.

Missa inte: Ikea utökar Trådfri med Homekit-stöd, röststyrning – och Philips Hue

Logitech Circle 2 går att förbeställa via Logitechs hemsida, och ska snart även finnas hos fler återförsäljare. Den sladdbundna modellen går loss på 2 099 kronor, den trådlösa kostar 2 499 kronor. Säljstart sker i juli.