Samsung har skjutit upp ICS-uppgraderingen av Galaxy Note till andra kvartalet i år. Den skulle egentligen ha landat inom de tre första månaderna, men som de flest vet så är mars snart slut och därmed får Note-ägare vänta lite längre på glassmackan.

Väntan blir dock något lättare att härda ut i och med nya uppgifter som säger att flera appar anpassade för S-Pen ska släppas i samband med uppgraderingen. Vilka de är kan ni se i filmen nedan, men generösa som vi är beskrivs de även i textform.

Hela paketet kallas Premium Suite och innehåller utöver ICS-uppgraderingen programmen S Note, My Story och en uppgradering för S Memo.

S Note är ett avancerat anteckningsprogram som kan känna igen geometriska former som du ritar med S-Pen och även räkna ut olika matematiska formler (Shape Match och Formula Match). My Story är en enklare app som gör att du kan skicka personliga vykort till dina vänner. Uppdateringen till S Memo gör det enklare att redigera bilder direkt från hemskärmen och lägga upp på internet.

Det ser ut att vara ett matigt paket som Samsung kokat ihop, och någon gång under andra kvartalet ska Premium Suite till Galaxy note landa.