Bluestacks ligger bakom ett program till pc som har potential att bli väldigt populärt bland Androidägare. Programmet App Player kan nämligen spela upp Androidappar på din stationära eller bärbara pc.

En del förbättringar har kommit till sedan alfaversionen, bland annat stöd för hårdvaruacceleration genom grafikkortet och stöd för tio olika språk. Du kan även simulera din accelerometer i telefonen via piltangenterna och komma åt appar direkt via Direct Appstore Access.

- Först såg vi Angry Birds i Chrome vilket var en stor händelse, sedan utannonserade Steve Ballmer nyligen på CES att Cut the Rope har portats till Internet Explorer 9 - med Bluestacks kommer 450 000 appar till Windows på en gång, säger vd:n för Bluestacks, Rosen Sharma.

Det smidiga med App Player är att apputvecklarna inte behöver koda apparna på något speciellt sätt för att de ska fungera i Windows XP, Windows Vista och Windows 7. Vi hoppas att App Player kommer hitta ut ur betastadiet så fort som möjligt så vi kan spela lite Angry Birds på datorns stora skärm.

Är du intresserad av Bluestacks App Player kan du surfa in på webbsidan via länken, även om den verkar ligga nere för tillfället. Du kan också ta en titt på demonstrationsvideon från Youtube nedan.