Philips nya toppmodell har äntligen hittat till testlabbet och efter snabbtitten på IFA-mässan var förväntningarna på den här apparaten högt ställda. Redan när vi packar upp tv:n blir vi påminda om att Philips tänkt till lite extra med årets line-up. Bordsstativet rymmer nämligen ljudanläggningen, en vanlig akilleshäl för en supertunn tv.

3d-tv

Med eller utan 3d-brillor
Själva tv:n är riktigt snygg med sin hyfsat tunna aluminiumkant med svagt rundade hörn. Jämför vi med Samsungs toppmodeller är dock Philips långt ifrån, både när det gäller ramens bredd och tv:n tjocklek. Men Ambilight, Philips egna bakgrundsbelysning, kräver sitt utrymme. Anslutningarna baktill är alla sidoriktade vilket borgar för smidig väggmontering.

Väl igång möts vi av Philips installationsguide som pedagogiskt tar oss igenom allt från kanalavsökning till formatering av eventuella minnen och hårddiskar. Det som stör oss redan här är dock de sega animerade gränssnittet, tv:n hade mått bra av en vassare processor för ändamålet. Hem-knappen på fjärren, som är en rundad och riktigt snygg sak, leder oss in till en klassisk smart-tv-meny där tv-tittandet bara är en del av ett större koncept. Vi hittar det vi söker men även här går det lite segt samtidigt som ikoner och andra element känns en aning tråkiga och livlösa.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning