På pappret låter Shine lika bra som den är snygg. Någorlunda schysst kamera som är Schneider Kreuznach-godkänd, 2,2 tum stor skärm med helt okej upplösning och design som kan få de flesta att falla pladask. I stort sett hela skalet är gjord av både blank och borstad metall och den stora skärmen extraknäcker som spegel när displayen är släckt. Istället för en navigationsknapp bjuds vi på en liten snurrpinne under skärmen med två småknappar som flankerar den.

Inget mörkerseende

Utan att fundera på det kan vi konstatera att Shine är en av de snyggaste lurarna vi haft inne för test. LG:s egen Chocolate ligger en hårsmån före rent visuellt, men Shines metallskal gör att den i gengäld får en skönare tyngd.

Navigeringspinnen är en kul idé som tyvärr är alldeles för sladdrig för att vara bekväm, logiken för när de stora valknapparna på sidan ska användas istället för de mindre knapparna vid hjulet känns inte heller riktigt genomtänkt.
Kameran ger på det stora hela rätt bra bilder för att vara en tvåmegapixlare. Minsta mörker förstör dock fotomöjligheterna direkt och autofokusen kunde gott ha varit lite snabbare, även om den ändå är en av de bättre vi testat. Skärmen är å andra sidan riktigt grym rakt igenom. Både upplösningen och färgerna imponerar och trots spegelfunktionen så går det riktigt bra att använda den utomhus.

Kass på mp3

Musikspelarfunktionen är däremot snudd på värdelös. Ljudet låter platt och ganska kasst oavsett vilken inställning vi försöker med. Blandningsfunktionen fungerar bara när en låt tar slut och luren byter själv, byter du låt dyker bara nästa låt upp i listan. Vill du skriva ett sms får du snällt avbryta musiken för att göra det. Kunde de inte ha lagt in stöd för enbart midifiler så hade vi haft alla klaffar på plats?

Mp3-funktionen är det värsta bottennappet, men även en hel del andra funktioner i telefonen känns bara halvt igenomtänkta. Menyerna är inte särskilt logiska och den stackars webbläsaren är av någon anledning outhärdligt seg.


LG ska ha beröm för den inte alltför saftiga prislappen, men med alla svagheter innanför skalet ska du nog snegla lite på ”gamla” Chocolate istället om du vill ha en läcker designlur från LG. Eller avvakta tills ”Pradatelefonen” dyker upp om någon månad.

Men jösses vad snygg den är!


+
Ruskigt snygg
Hyfsad kamera

-
Kass styrning
Värdelös mp3-spelare
Ologiskt operativsystem

Omdöme

Då den är något av det snyggare vi hållit i vår hand vill vi verkligen tycka om den. Men insidan känns alldeles för illa genomtänkt för att vi ska känna att det är en vettig lur.

Form/desig 9
Ljudkvalitet 4
Bildkvalitet 7
Funktioner 5
Användarvänlighet 4
Prisvärde 7

Totalt 5

Fakta

Tillverkare: LG, http://nordic.lge.com
Beskrivning: Ytlig designmobil
Rek. Pris: 3 495 kronor

Mått
99,8 x 50,6 x 13,8 mm
Vikt
118 g
Band
Gsm 900/1800/1900
Skärm
240 x 320 262 000 färger
Taltid
2 h 40 min
Passningstid
280 h
Minne
50 MB
Kamera
2 megapixel
Övrigt
Micro sd-kortplats, blåtand