Det börjar så sakteliga bli vanligare att klippa sladdarna mellan spelare och hörlur när det ska lyssnas på musik. Nokias inlägg i debatten kallas BH-501 och är en hyfsat billig historia som du kan koppla ihop med alla enheter som stödjer a2dp, alltså tekniken för att spela musik i stereo över blåtand.


Enkelhet
Att koppla in lurarna är lika simpelt som alltid. Slå på, sök upp och börja rocka musik utan primitiva sladdar. Vi är dock inte riktigt lika nöjda med byggkvaliteten. Lurarna har inte världens bästa passform och sitter helt enkelt inte så tryckta mot öronen som de borde. Det gör att en hel del bas försvinner i ett annars rätt okej ljudregister.

Volymen är det däremot inget fel på, dina trumhinnor ger nog upp innan volymknappen nått elvan. Att använda lurarna som vanligt headset är heller inga problem, utan ljudet får godkänt åt båda hållen.

Lurarna i sig är ganska plastiga. Knapparna för volym och för att besvara samtal är stenhårda och när du trycker på dem ger de ifrån sig ett hårt knäppande som ekar i huvudet.
Överföringen av musik fungerade smärtfritt när vi kopplade den till HTC- och Samsungtelefoner. Men när vi testade med en Nokia N91 laggade ljudet ur fullständigt, vilket känns lite ironiskt. BH-501 är ganska plastiga, men hyfsat billiga och levererar ett okej ljud med brist på bas. Men vi vill se bättre innan vi nöjer oss och slår till.


Betyg
+
Hyfsat billiga
Lättanvända

-
Inte världens bästa ljud
Något plastiga

Omdöme
En helt okej pryl till ett ganska okej pris. Varken mer eller mindre.

Form/design 6
Ljud/bildkvalitet 5
Funktioner 5
Användarvänlighet 8
Prisvärde 7

Totalt 5

Fakta

Pris
599 kr
Fakta

Tillverkare:
Nokia,
www.nokia.se
Beskrivning:
Blåtandsheadset med stereofunktion
Blåtands¬version:
1.2
Passningstid:
150 h
Taltid:
11 h
Räckvidd:
10 m
Vikt:
68 g