Hightech anno 1996
Att skicka bilder via mobiltelefon är inte nytt. Redan 1996 släppte Ricoh sin RICOH RDC-2V, en kamera med en upplösning i klass med tidiga mobilkameror (768 x 576 pixlar). Prislappen på 799 dollar gällde modell med LCD (jo det gick att välja utan) och kabeln du kopplade ihop med mobilen (det här var innan bluetooth).


Början på nu: Digital Ixus
Den första digitala kameran som på allvar väckte M3:s habegär. När Canons Ixus landade år 2000 med sina 2 megapixel och borstat metallhölje kändes det som en revolution. Äntligen en digitalkamera som var snygg, gav bra bilder (tyckte vi då) och som med tidens mått var riktigt snabb. Så snabb att man faktiskt bara behövde tänka ett steg före när man skulle fånga någon på bild i stället för fyra.

Revolutionen som kom av sig: Sonys bluetoothkamera
Och så slutligen en kamera som vi minns med viss värme, men säkert de flesta glömt bort. Sony DSC-FX77, den första kameran med bluetooth. Vi begriper inte riktigt varför inte alla kameror efter denna kom med bluetooth. Okej, seg överföring, men ett bra sätt att skicka vidare bilderna från semestern via mms. Ännu bättre vore kameror med inbyggd mobiltelefon... (nej Iphone 6S och Samsung Galaxy S7, ännu är vi inte riktigt där).