Möt K810i, Sony Ericssons nya kameravidunder som ska ta över efter föregångaren. Då det bara är tio nummer mellan dem säger det sig självt att det rör sig om en uppdatering av föregångaren och att vi inte kan förvänta oss speciellt mycket nytt.

Det mesta har gjorts på utsidan, där de numeriska tangenterna gått från klassiska knappar till cirkelformade metallknappar. Skärmen och de två knappar som sitter över den är täckt av ett stort stycke genomskinlig plast. De övre knapparna, kameran för videosamtal och högtalaren ser på något sätt ofullständiga ut, som om luren tappat något metallgaller som egentligen ska sitta där. Ganska fult alltså.

Kamerakungen
Kameran är densamma. Med blixten med på banan är det fortfarande en fantastiskt trög kamera att jobba med, men det finns faktiskt en nyhet under skalet. Fotofix kallas den, vilket är en funktion som automatiskt ställer in kontrast, färgnivåer och liknande i tagna bilder för att de ska se bättre ut.

Halvkassa bilder kan bli bra med den här funktionen, människor ser oftast hemska ut och i de allra flesta fall är skillnaden så pass liten att det inte spelar någon roll i sammanhanget.

Kan du betala några hundralappar extra och vill ha en grym mobilkamera så kan du lika gärna köpa den här. Men någon rusning efter den lär det inte bli, för har du redan en K800 finns det ingen anledning att springa benen av sig..


+
Ganska snygg
Kameran
Fotofix

-
Ful överdel
Fotofix

=
Inte mycket nytt. Lite snyggare på vissa punkter, lite fulare på andra. Samma kamera men med lite mjukvaruleksaker. Ingen dåligt lur, bara en ganska poänglös uppdatering.

Form/design 6
Ljudkvalitet 7
bildkvalitet 8
Funktioner 7
Användarvänlighet 7
Prisvärde 6

Totalt:

Fakta

Tillverkare: Sony Ericsson, www.sonyericsson.se
Beskrivning: Kameramobil
Rek. pris: 3 595 kronor

Mått
106x48x17 mm
Vikt
115 g
Band
Gsm 850/1800/1900 Umts 2100
Skärm
240x320 pixlar
Taltid
10 h
Passningstid
400 h
Minne
64 mb
Kamera
3,2 megapixel
Övrigt