Utskuren ur ett aluminiumblock och täckt med mineralglas är bara de ögonbrynshöjande specifikationerna på utsidan. På vägen in i telefonen möts vi av en skärm som går att rotera 180 grader för att få telefonen att efterlikna en digitalkamera. Detta på grund av den 3,2 megapixel starka kameran som återfinns i luren. Zoomen är digital, men autofokus och blixt återfinns, frågan är bara om det är fotolampa eller en vettig blixt vi talar om.

Skärmen är av Amoled-typ och vrider sig automatiskt när du snurrar runt skärmen. På insidan återfinns självklart en mp3-spelare, men inget är sagt om minneskapacitet, eller några övriga specifikationer för den delen. Mer uppseendeväckande är säkerhetslösningen, som består av en fingeravtrycksläsare, coolt!

Vi har försökt nå Sagem för en kommentar, för det surras om att företaget faktiskt kommer dyka upp i Sverige igen i och med den här telefonen. Någon uppgift om lansering eller pris finns det däremot inte. Det senare gissar vi landar någotstans mellan extremt högt och löjligt högt.