Det gick sus genom den annars så svårflörtade publiken med journalister när Casio visade upp bildserier tagna med 60 bilder per sekund. Lika imponerande var de filmer tagna med hela 300 bilder per sekund som visades upp i slowmotion. Vi på M3 fick grymma vill-ha-begär. Casio kallar tekniken för att ta 60 bilder per sekund för ”Ultra high-speed burst shooting”. Dessutom har kameran en funktion som kallas ”Pre-shot burst mode”, det betyder att kameran tar bilder innan du tryckt på knappen. Råkar du trycka av liiite för sent så har kameran redan tagit en bildserie innan du tryckte på knappen.

Enda smolket i glädjebägaren: Kameran finns inte ännu, den har inte ens fått ett namn. Casio räknar med att den kommer att finnas i skarp version inom ett år. Det var endast en prototyp som Casio kunde visa upp idag och det lilla som kunde sägas idag var att upplösningen var på 6 megapixel, 3 megapixel när man filmar i VGA samt är utrustad med 12x optisk zoom.

Sa vi enda smolket i glädjebägaren. ”Ultra high speed burst shooting”, som tekniken kallas, fungerar endast i 0,6 sekunder. Så några bilderserier à 60 bilder blir det inte tal om, snarare serier om 35. Tråkiga fakta två: Filmar man med 300 bilder per sekund sker det utan ljud, att filma med ljud sker med en hastighet av 60 bilder per sekund.

Vi hoppas på en skarpare version och betydligt mer information på CES-mässan i Las Vegas i Januari.

Fakta