Alla tv-tillverkare på mässan har väggar med 1080p-modeller uppställda, och en hel del har tagit fram riktigt snygga nya modeller. Inga apparater fångar dock lika mycket uppmärksamhet, både från besökare och från avundsjuka konkurrenter, som tyska Loewe. Här visas massor av intressanta design-apparater upp, men tillverkaren ligger också långt fram när det gäller funktionalitet.

Hdtv redan idag
Samtliga nya modeller levereras med dvb-t- och dvb-c-mottagare, och satellitmottagare finns också som tillval. Och mottagarna i de nya modellerna stöder hdtv (mpeg2 och mpeg4) vilket gör att du redan idag kan plugga in tv:n och njuta av SVT HD om du bor nära någon av de sändare som testkör hdtv. Självfallet finns även kortplats för boxerkort om du vill komma åt dina betalkanaler. Många stora konkurrenter vi talade med hade integrerade hdtv-mottagare på gång, men då snackar vi 2008.

Hårddisk och nätverksanslutning
Loewe har varit tidiga med att bygga in hårddisk i sina tv-apparater, och i den nya Xelos HD+ 100-serien sitter det en 160 gigabyte-disk som låter dig spela in och timeshifta – även i hd. Detta i sig är en riktigt intressant nyhet som vi har väntat otåligt på, men det slutar inte här.

Tv-apparaterna märkta med ”connect” har dessutom en inbyggd mediaspelare och nätverksanslutning. Kabeldraget ethernet eller wlan undrar då självklar den teknikintresserade och svaret är både och, samt nätverksanslutning via eluttaget. Dessutom sitter tre usb-portar på tv:n till vilka du kan koppla in allt ifrån ipoden till externa feta diskar och njuta av film, musik och bilder.

Vi fick dessa funktioner demonstrerade för oss och konstaterade snabbt att gränssnittet var riktigt enkelt och snyggt. Stort plus i kanten också för att apparaterna fixar alla vanliga format inklusive divx, xvid och h.264 (mpeg 4).
Bildmässigt verkar det heller inte som om tyskarna har kompromissat speciellt mycket. Full hd-panelerna på de större modellerna gav knivskarp bild och 100 hertz-tekniken hjälpte helt klart till för att utjämna ryckigheter i bilden.

Dyr, dyrare,Loewe…

Finns det då något negativt att säga om Loewes nya lineup? Ja, det enda vi kan komma på spontant, innan vi hunnit testa någon apparat, är priset. Vi snackar inte Svensson-apparater som du kan hitta billigt på stormarknaden, Loewe är ett premium-märke och du bör vara inställd på att ta ett extra topplån på villan om du skall ha råd med en Loewe-tv hemma. Några exakta prisuppgifter på de nya modellerna har vi tyvärr inte fått ännu.

Fakta