Det har länge spekulerats i när Iphone släpps i Europa, vad den kommer kosta, hur hårt operatörsknuten den kommer vara och om det rör sig om samma lur som jänkarna fick. Åtminstone den brittiska utgåvan av telefonen har fått samtliga dessa frågor besvarade, och det finns ganska liten anledning att tro att specifikationerna kommer att skilja sig när den väl släpps i övriga länder.

269 pund, eller 3668 riksdaler med dagens valutavärde, är vad telefonen kommer att säljas för utan abonnemang. Som väntat kommer den däremot inte att fungera utan ett abonnemang från operatören O2 som kommer att sälja den tillsammans med ett 18-månadersabonnemang, ett halvår mindre än vad At&t kräver i staterna.

Fortfarande rör det sig om samma typ av telefon, med samma minnesmängd och avsaknad av 3g. Enligt Apple beror det på att batteritiden blir för kort med 3g, men att det troligen kommer att åtgärdas under nästa år (hint om en Iphone2? Låt tokhypen börja!).

Abonnenter som inte vill leva på edge-stöd kommer däremot att få gratis tillgång till wifi-hotspots från The Cloud. Vilket betyder att 7500 hotspots blir tillgängliga för köpare av Iphone.

Några datum eller operatörer för Tyskland och Frankrike, som är Europas två andra större marknader, avslöjades inte. Inte heller hur det ser ut med vårt eget avlånga land, men troligen får vi inte se en svensk Iphone i år.