W910 och dess minneskortläsare

W910 är först ut på banan. Snällt nog levereras den med kortläsare för telefonens M2-kort (litar inte Sony Ericsson på sin egen mjukvara?). På det stora hela är den likadan som S500 och W580 sett till formen, och tyvärr lika plastig. Ovanför skärmen återfinns två knappar som båda leder till olika delar av fotoalbumet. Lagom nödvändigt kan tyckas, men det visar sig att de även används som knappar i spel när luren körs horisontellt. Skakfunktionen för att byta låt genom att vicka på luren lirar inte med oss än, så det återkommer vi till i testet nästa vecka.

Både ovanstående lur och K850 är begåvade med den senaste walkman-programvaran och med det även en helt ny filhanterare som lånar en hel del från PSPs gränssnitt. Riktigt snyggt, men allt grafiskt gullegull segar en aning, bättre grafikminne kanske Sony Ericson?


K850 i all sin glans

Giganten för dagen är K850. Monstret med ”allt” om man ska tro tillverkaren (avsaknaden av en vettig webbläsare, gps och wlan tänker vi inte ens påpeka).
Hela luren känns väldigt flashig, även om den snabbt blir dammig och flottig. Ljuseffekter lite här och var, grafisk godis i gränssnittet (som segar lite även här) och en hel del detaljer som får luren att kännas avancerad. Kanske kan det avskräcka några från att använda luren dock.
Styrplattan och touchtangenterna har varit föremål för diskussion ett par gånger eftersom de fungerar lite speciellt. Men så fort vi vant oss vid att valknappen sitter ovanför styrkorset och inte mitt i det fungerar det klockrent. Touchknapparna är även de riktigt enkla att använda.
Kameran och dess gränssnitt känns betydligt fräschare än förr, en hastigt tagen testbild av vår käre AD och hans kamera kan beskådas här.


M3:s Anders Engström fotar fotografen...


...och här är vad han lyckades fota. Klicka på bilden för att se en fullt upplöst variant

På det stora hela ett positivt intryck alltså. Håll utkik nästa vecka efter våra tester på de båda lurarna. Nu vill vi bara lägga vantarna på W960 också.